10 x leuke winkeltjes in Groningen

Groningen zit vol verrassingen, en wij nemen je mee op schattenjacht langs tien bijzondere winkels. Van vintage boetiekjes, boekenwinkels en snoepwinkels tot sieraden- en spelletjeswinkels, deze winkels maken de stad uniek. Hoewel de Herestraat veel te bieden heeft, liggen de echte schatten vaak verborgen in de zijstraatjes. Ga op avontuur en veel winkelplezier!

Hoekje Groningen

Verlengde Visserstraat 1 - In een prachtig authentiek pand dat vroeger diende als smederij vind je nu Hoekje Groningen. Een vintage winkel gespecialiseerd in designmeubelen, vintage en verlichting waar je heerlijk kan rondneuzen. Je vindt er altijd wel weer iets nieuws en wellicht ga je er met een unieke vondst vandoor. Welk item geef jij een tweede leven?

Lees meer

Droppie

Astraat 7 – Sinds 1972 is Oudhollandse Snoepwinkel Droppie een begrip, niet alleen in Groningen maar ook daarbuiten. De winkel ademt een nostalgische sfeer die de ‘goede oude tijd’ oproept en elk bezoek de moeite waard maakt. Kies uit 400 soorten drop en snoep en voel je weer als een kind in een snoepwinkel. Laat je betoveren door de authentieke geuren en smaken van weleer.

Lees meer

Wirwar

Oude Kijk in 't Jatstraat 40 – Spelletjes liefhebbers opgelet! Bij Wirwar hebben ze duizenden spellen, puzzels en breinbrekers. De winkel staat boordevol klassiekers en bekende, maar ook minder bekende spellen. Spellen voor 5 minuten of zelfs voor een hele dag, en voor alle leeftijden. Voor fanatieke families zijn er ook spelletjes waarbij je samen moet werken. Wat is er nou leuker dan een spelletje spelen?

Lees meer

À la Lies en Precieslies

Oude Kijk in ’t Jatstraat 12 - Ben je op zoek naar een eigenzinnige stijl met kleurrijke kleding en handgemaakte sieraden? À la Lies maakt haar sieraden speciaal voor jou, gewoon hier om de hoek in Groningen. Dat betekent dat jouw sieraad altijd een uniek kunstwerkje is. En alsof dat nog niet genoeg is, vind je hier ook juweeltjes van Precieslies, zoals kleding, accessoires, tassen en nog veel meer om je garderobe op te vrolijken. Met deze twee winkels onder één dak creëer je de perfectie combinatie. 

De Kaaskop

Zwanestraat 24 - Op zoek naar een smakelijke versnapering? De Kaaskop is dé lekkere winkel als je houdt van het goede leven. Bij deze bourgondische delicatessenwinkel kunnen kaasliefhebbers hun hart ophalen. En ze verkopen er niet alleen tig soorten kaas, je kunt er ook je mandje vullen met chocola, nootjes, tapas en bijpassende wijnen. Alle producten zijn eerlijk en komen zo veel mogelijk uit de regio. En voor de gezellige avond is er de fonduetas.

Lees meer

Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53 - Deze onafhankelijke boekhandel is al bijna 80 jaar een begrip in de stad. Je spot de winkel al van ver vanwege de iconische en kleurrijke luifel. Binnen vind je een unieke collectie met bestsellers en eigenzinnige boeken, waaronder een grote verzameling Duitse literatuur. Het achterste gedeelte biedt 'Groningana' en boeken in de Grunniger Toal. Achter de winkel ligt een leestuin als oase van rust midden in de stad. Walter’s Bookshop, het Engelstalige broertje, specialiseert zich in Engelse fictie en non-fictie, met een assortiment van lokale ontwerpen zoals postkaarten en posters.

Lees meer

H.Witting & Zoon

Oosterstraat 51 – De oudste winkel van de stad is hoeden- en pettenspeciaalzaak H. Witting & Zn. Deze speciaalzaak is al meer dan 145 jaar een begrip in stad en provincie Groningen. Geen wonder dat ook hoedenliefhebbers van ver buiten de provincie hun weg weten te vinden naar deze bijzondere winkel. Dit kleine historische museum heeft nog oude etalages, een antieke kassa uit de begintijd van de winkel, een authentieke speelbrug uit de scheepsbouw en, uiteraard, hoofddeksels. Heel veel hoofddeksels. Van de enige echte Groninger schipperspet (alleen hier te verkrijgen) tot de welbekende ‘Peaky Blinders’ pet en van hoog kwalitatieve hoeden van zuiver scheerwol tot handschoenen en andere modeaccessoires. Wandel eens binnen, want een Witting hoed staat iedereen goed.

Lees meer

Stardust

Carolieweg 13 - Voor goede en betaalbare vintage kleding uit de jaren ’80 en ’90 ben je bij Stardust aan het juiste adres. Voor de remade vintage collectie werkt Stardust samen met een aantal zeer gedreven ateliers en Groningse ontwerpers. Hierdoor heeft de winkel altijd originele items in de rekken hangen. Naast vintage en remade vintage vind je er ook een aantal nieuwe merken.

Lees meer

Walhalla

Nieuwe Ebbingestraat 38 – In de Nieuwe Ebbingestraat vind je de kleurrijke winkel ‘Walhalla’. Een bonte verzameling van woonaccessoires, kimono’s, tassen en prachtige spullen van lokale makers zoals Roeks Rariteiten, Hegdehog and Balloon, en Good Vibez Itd. De kaarsen en slingers worden handgemaakt in het atelier achter de winkel. Kun je geen genoeg krijgen van lokale ondernemers? Iedere maand krijgt een andere lokale maker hier de kans om achter in de winkel een verkoopexpositie te houden.

Lees meer

Le Souk

Folkingestraat 21- Als je weleens door de Folkingestraat loopt, kan het je bijna niet ontgaan zijn: de kleur- en geurrijke kruidenierswinkel Le Souk. De blauwe kratten gevuld met groenten en fruit zijn al sinds 1982 een klassieker in het straatbeeld. Zodra je de winkel binnenstapt waan je je op een Arabische markt. De heerlijke geuren van de exotische specerijen en kruiden voeren je mee naar verre landen. Zo krijg je toch nog een beetje dat vakantiegevoel, gewoon hier in Groningen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief