10x camperplaatsen in Groningen

Hou jij van kamperen, maar ook van het gemak van een goed bed en een eigen keukentje? Voor de liefhebbers van campers zijn er in Groningen genoeg mogelijkheden om de provincie te ontdekken. Of je nu vlak bij de stad wilt overnachten, midden in de natuur of omringd door historie. Wat je ook zoekt, er is sowieso een plekje voor jouw huisje op wielen. We hebben een aantal van de leukste camperplaatsen voor je op een rijtje gezet.

De Kleine Molenpolder | Eindeloos uitzicht

Grootegast - Op de grens van Groningen en Friesland vind je camperplaats De Kleine Molenpolder. Midden tussen de weilanden van het Westerkwartier kijk je eindeloos ver en kom je helemaal tot rust. In de buurt van de camping lopen verschillende fiets- en wandelroutes, wat het een ideale plek maakt om vanuit hier de regio te ontdekken. Het weidse uitzicht levert ’s avonds prachtige zonsondergangen op.

Lees meer

Camping De Kleine Wereld | Duik in een andere wereld

Onnen - Bij Camping De Kleine Wereld ben je ver weg van alles wat moet, maar dicht bij de stad Groningen voor als je dat wilt. Parkeer je camper en stap in een magische wereld en ervaar het echte vakantiegevoel dankzij de vele faciliteiten. Van zwembad tot natuurspeeltuin, hier hebben ze het allemaal. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd, sluit gezamenlijk de avond af rondom het kampvuur of doe mee aan een yogasessie.

Lees meer

Camping Ekenstein | Slapen bij een borg

Appingedam – Verspreid over het Groningse landschap staan statige huizen waar vroeger de adel in woonde. De landgoederen rondom deze borgen zijn vaak klassiek ingericht en je mag er dus niet zomaar je camper neerzetten. Bij de Borg Ekenstein kom je daar wel in de buurt. Tegen het landgoed aan ligt Camping Ekenstein. Vanaf de camping loop je zo het borgterrein op om te genieten van de oude pracht.

Lees meer

Siblu Villages | Zeehonden om de hoek

Lauwersoog - Rust, ruimte, water en wandelmogelijkheden, dat zijn de ingrediënten om te genieten. Camping Siblu ligt pal naast de Waddenzee en het Dark Sky Park, Lauwersmeer. Waar je meer sterren ziet dan ooit tevoren. Terwijl je kinderen worden vermaakt door het animatieteam kom jij voor de camper helemaal tot rust. Met de zeehonden bijna in je achtertuin zal het een onvergetelijke ervaring worden.

Lees meer

Lentemaheerd | Overnachten bij de dieren

Uithuizermeeden - Wanneer je met je camper aankomt bij de Lentemaheerd word je al door de dieren begroet. Een van de meest noordelijke campings van het Nederlandse vasteland biedt namelijk ook plaats aan onder andere een paar ezeltjes. Heb je zelf geen camper? Dan kan je hier alsnog in een huisje op wielen slapen, op het terrein staat namelijk ook een gezellige pipowagen.

Lees meer

Camping de Veenborg | Omringd door de natuur

Kolham - Camping de Veenborg ligt niet bij één, niet twee, maar zelfs drie verschillende natuurgebieden. Vanaf de camping duik je zo de natuur van ‘t Roegwold, de Onlanden en het Zuidlaardermeergebied in. De ideale plek voor de natuurliefhebber om de camper te parkeren en op de fiets verder te gaan. Is het wat minder weer? Dan ben je ook zo in een van de musea van Hoogezand.

Lees meer

Camping Musselkanaal | Midden in de Veenkoloniën

Musselkanaal - Terwijl je met je camper door de Veenkoloniën rijdt ontdek je al wat deze regio zo uniek maakt: eindeloze lintdorpen langs de kanalen. Ze zijn ontstaan in de tijd dat de kanalen nog gebruikt werden voor de turfvaart. Een van deze dorpen is Musselkanaal, waar je de gelijknamige camping vindt. Een mooie uitvalsbasis om de historie van de Veenkoloniën te ontdekken.

Lees meer

Kardinge | Kamperen bij de stad

Groningen - Een weekendje naar Groningen stad, maar slaap je het liefst wel comfortabel in je eigen camper? Dan is de camperplaats bij Kardinge de ideale plek om te parkeren. Hier zit een busstation waarvandaan regelmatig bussen naar de binnenstad vertrekken. Binnen twintig minuten kan je al op de Grote Markt staan. Zo kan je overdag de bruisende stad ontdekken, terwijl je ’s avonds kan genieten van de rust bij Kardinge.

Lees meer

Campingerf de Beetse | In de bossen

Sellingerbeetse - In de bossen bij Sellingen ligt Campererf de Beetse. In het hart van Westerwolde, een regio die bekend staat om haar ruimte, natuur en rust. Deze camperplaats is de ideale uitvalsbasis om vanuit hier de bossen te gaan ontdekken. Begin je de dag graag met een frisse duik in het water? Op een paar minuutjes wandelen ligt een grote zwemplas.

Lees meer

De Blauwestadhoeve | Bij een herenboerderij

Midwolda - Verspreid over het Oldambt vind je allemaal boerderijen met een soort kastelen als voorhuis. Het zijn de herenboerderijen, de huizen van de welvarende herenboeren van ruim een eeuw geleden. Bij een van deze boerderijen zit tegenwoordig de Blauwestadhoeve gevestigd. Hier vind je ook een minicamping waar je met je camper terecht kan. Vanaf de camping wandel je zo naar de Ennemaborg en het Oldambtmeer.

Lees meer

Ontdek alle camperplaatsen

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief