Waar je geen auto voor nodig hebt

In Groningen vind je de leukste uitjes voor kinderen gewoon om de hoek. Of je nu samen slangen en aapjes wilt ontdekken of wilt dwalen door een statige borg. Je wordt vaak letterlijk voor de deur afgezet. Liever actief op pad? Dan kan je altijd ook gewoon de fiets pakken. Een dagtripje vanuit Groningen is al snel gepland en hoeft ook helemaal niet zo veel tijd te kosten. Verbreed je horizon met al het moois dat de provincie te bieden heeft. En nog beter: je hebt er niet eens een auto voor nodig.​

DoeZoo & Verhildersum | Bus

Altijd al een slang om je nek willen hebben? Of een vogelspin willen aaien? In DoeZoo kan dat. In deze dierentuin mag je vaak net even wat meer dan anders. Ontdek de spannende spinnen en hagedissen en de schattige aapjes. Nog niet klaar met ontdekken na je avontuur tussen de dieren? Dan kan je om de hoek ook terecht bij Landgoed Verhildersum. Ook rondom deze prachtige borg is er voor kinderen van alles te beleven. Verkleed je als ridder of prinses en doe een speurtocht over het landgoed.

Hoe kom je er? Zowel de borg Verhildersum als DoeZoo zijn vanuit de stad Groningen goed bereikbaar met de bus. Bus 65 naar Zoutkamp rijdt vanaf het Hoofdstation in zo’n 40 minuten naar Leens. Bij de borg stopt de bus letterlijk voor de deur. Voor DoeZoo kan je uitstappen bij de halte Leens, Wierde, vanaf daar is het nog 3 minuutjes lopen naar de dierentuin.

Landgoed Nienoord & Posta 7 | Bus

Onder de rook van de borg Nienoord vind je op het landgoed in Leek ook een familiepark waar je je kan uitleven. Bijna nergens vind je zoveel attracties als hier. Leef je uit in de speeltuin, aai de geitjes op de kinderboerderij of tuf mee in de stroomtrein. Een dagje minder weer? Dan kan je een dorp verder terecht bij Posta7, waar je allerlei toffe binnenactiviteiten kan vinden. Van bowlen tot glow in the dark midgetgolf, hier kan het allemaal. En een extra voordeel: je kan gewoon in dezelfde bus blijven zitten.

Hoe kom je er? Familiepark Nienoord en Posta7 zijn beide te bereiken met buslijn 3. Voor het familiepark stap je uit bij de halte Leek, Centrum, waarvandaan je in 10 minuutjes naar het landgoed wandelt. Diezelfde bus rijdt door tot de rotonde in Tolbert, waar je uit kan stappen om bij Posta7 te komen. Vanaf de rotonde is het nog 5 minuten lopen naar het activiteitencentrum.

Ontdek meer

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief