Groninger Museumnacht

Groninger Museum

Het Groninger Museum viert zijn 150-jarig-bestaan, en er is geen betere gelegenheid om dit te vieren dan tijdens de Groninger Museumnacht. Geniet bijvoorbeeld van de tentoonstelling ‘Draken & demonen’, maar vergeet ook zeker de andere tentoonstellingen niet. Tijdens de museumnacht zijn er ook muzikale parels te ontdekken. Zo zullen onder andere Lange Mannen Met Haast, ZOZY, en Cavolo Nero optreden in het museum. Bewonder een drakendans, ontmoet mensen verkleed als porselein of laat jezelf omtoveren tot porselein. Wil je deze nacht onvergetelijk maken? Leg de avond (tijdelijk) vast met een Airbrush tattoo. 

Lees meer

Forum Groningen

Bezoek tot na middernacht de exposities ‘America & Trump by Andres Serrano’ en ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Forum Groningen. Je bekijkt de natuurfoto’s van de Wildilfe-expositie deze avond onder het genot van livemuziek, alsof je zelf in een Planet Earth-documentaire zit. Museum Storyworld is natuurlijk ook geopend, met een mini-expositie over de Franse animatieserie Miraculous. Hier kun je je eigen superheldenmasker maken. Er is in het Forum nog veel meer te ontdekken met avondvullend programma vol workshops, lezingen, muziek en een pubquiz.

Lees meer

Universiteitsmuseum

Tijdens de museumnacht leer je in het Universiteitsmuseum alles over de verborgen schatten uit de Universiteitscollectie tijdens de tentoonstelling ‘Kaleidoscope’. Tijdens deze tentoonstelling word je meegenomen op reis door alle wetenschapsgebieden aan de hand van meer dan 200 unieke objecten. Van een BMW-auto die werd gebruikt voor psychologisch onderzoek tot een studentenkamer uit de 19e eeuw. Laat je raken door de melodieën van singer-songwriter Emily Putman, doe een workshop smartphonefotografie, kom in de feeststemming met schmink en glitters, en ontdek waar het leven nou echt om draait met cabaretier Teun de Vries. 

Lees meer

Museum aan de A

In het Museum aan de A, het voormalig Noordelijk Scheepsvaartmuseum, maak je niet meer alleen kennis met de geschiedenis van de Groningse scheepvaart, je ontdekt er nog veel meer dankzij workshops, muziek, dans en toneel. Doe bijvoorbeeld mee met De Grote GRID & MadA Museumnacht Pubquiz, geniet van de lipsync performance van Lola Lasagna of ervaar de expressieve dansstijl Waacking tijdens eens workshop. Een stapavondje in Groningen overleven? Doe een broescursus Grunners en leer hoe je iemand het hof maakt met Groningstalige woorden en zinnen die onmisbaar zijn in het Groninger nachtleven. Het stapavondje overleefd en toe aan een ontspannende hobby voor op je brakke dag? Tijdens de haakworkshop leer je de basis van het haken. 

Lees meer

Synagoge Groningen

De Synagoge in de Folkingestraat is het hart van de Joodse gemeenschap in Groningen. In de permanente expositie maak je kennis met de Joodse cultuur en de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in de stad en provincie Groningen. In de wisselexpositie van deze zomer is de tentoonstelling ‘A Dutch Lawrence of Arabia?’ te bewonderen. De avond wordt begeleid door ‘Europeana’ muziek van Het Blauwe Uur, maar je kunt ook met een audiotour door het prachtige gebouw dwalen. 

Lees meer

Noorderlicht

Noorderlicht is een internationaal podium voor fotografie en andere visuele media. Tijdens de Groninger Museumnacht bewonder je de gloednieuwe tentoonstelling ‘Gender, Pride and Prejudice – A Love Letter to Queer Resilience’ waarin het werk van jong talent en professionals je een prachtig inkijkje geeft in de kleurrijke, diverse en veelzijdige internationale LGBTQIA+ gemeenschap. Niet met lege handen naar huis? De bingomolen wordt uit de kast gehaald door niemand minder dan drag queen Lola Lasagna. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief