Camping De Kleine Wereld

Ontspannen met een vleugje avontuur

Op een half uurtje fietsen van de stad is sinds begin deze maand een nieuwe camping geopend: De Kleine Wereld. In Onnen, waar ooit camping De Fruitberg zat, openen campingeigenaren Bas en Annemieke hun deuren. Hier begeef je je, hoe kan het ook anders, echt even in een andere wereld. Kom lekker tot rust in de natuur, ontmoet nieuwe mensen rond het kampvuur of ontspan met een verfrissend drankje in de bistro. En hoewel je hier dus perfect tot rust kan komen, is er ook genoeg mogelijkheid om op avontuur te gaan: voor jong én oud!

Voor iedereen een plekje

Met ongeveer 100 plekken is er op de camping voor iedereen wel een passend onderkomen te vinden. Je kan bij camping De Kleine Wereld komen kamperen met je eigen tent, caravan of camper. Er zijn verschillende opties voor je kampeeravontuur. Zo kan je even helemaal off-the-grid gaan en een plek zonder stroom boeken. Bij deze optie krijg je een extra idyllisch plekje op de camping waar je wakker wordt door het gezang van vogels. Wil je iets meer luxe? Kies dan voor de kampeerplekken op een van de groene veldjes. Hier heb je stroom, een watertappunt en het centrale sanitair gebouw dichtbij. Maar als je zelf geen kampeergerei wil meenemen, zijn er ook knusse Zweedse huisjes die je kan huren. De houten 4-persoons huisjes zijn super sfeervol ingericht en hebben een eigen privéterras, airconditioning, regendouche en andere luxe voorzieningen. 

“Ervaar hoe het is om te leven op het ritme van de natuur"

Werelds eten van dichtbij

Het stralende middelpunt van de camping is bistro Landing. De gezellige bistro met buitenbar en terras is er van 's middags tot 's avonds en voor iedereen: je hoeft dus niet per sé campinggast te zijn om hier aan te waaien. Vanaf 12 uur kan je er terecht voor een krakend versgebakken broodje, een goed bakje pleur en taart van Paais. Daarnaast is het ook een uitstekende plek om gezellig te borrelen. 's Avonds staan er wereldse gerechten op het menu, die wel met eerlijke en voornamelijk lokale ingrediënten worden gemaakt. Ook zijn er speciale pizza-avonden waarbij de pizza-oven wordt aangestoken en je de lekkerste pizza's kan bestellen.

En naast de bistro is er meer: zo is er een natuurspeeltuin voor de kinderen naast de bistro en wordt er vaak een kampvuur aangestoken in de avond. Ook zijn er genoeg spelletjes aanwezig in de bistro om een heus spelletjestoernooi aan te gaan. Aan de nodige waterpret is ook gedacht: er is een zwembad met ligweide en zelfs een hottub. Net wat vergeten mee te pakken in de supermarkt? Geen probleem, er is een klein campingwinkeltje voor de essentials.   

Ideale uitvalsbasis voor avontuur

De ligging van de camping is ideaal. Zo ben je super snel in de bruisende binnenstad van Groningen, maar kan je aan de andere kant ook even helemaal tot rust komen in de omliggende natuur. Zo ligt de camping op een steenworp afstand van het beroemde Pieterpad. De derde etappe van deze langeafstandswandelroute, van Groningen naar Zuidlaren, komt op een paar honderd meter van de camping langs. Natuurgebied Onnerpolder is ook om de hoek van de camping en perfect voor vogelaars en wandelfanaten. Verder is het Zuidlaardermeer ook zeker een bezoek waard, waar je heerlijk kunt watersporten of aan het water kan ontspannen. 

Een unieke mix van natuur, cultuur en geschiedenis binnen handbereik

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief