Wentelteefjes zijn altijd een goed idee. Maar wat als je geen oud brood, maar Oude wijvenkoek over hebt? Geen probleem. Ook hiermee maak je heerlijke wentelteefjes. En dan ook nog eens met een Gronings tintje. Lekker als tussendoortje, toetje of ontbijt. Maak je wentelteefjes af met karamelsaus en verse slagroom. Of geef het recept een eigen twist en ga voor fruit en een beetje poedersuiker. Loopt het water je al in de mond van dit ‘Olwief’? Veel kookplezier!
Ingrediënten voor 2 personen
4 plakjes Oude wijvenkoek
1 ei
125 ml melk
Klontje boter (om in te bakken)
Voor de topping:
Karamelsaus
Slagroom
Bereiding
Snij vier plakjes van de Oude wijvenkoek. Meng in een plat bord de melk en het ei. Klopt goed door zodat het helemaal is gemengd. Dompel vervolgens de plakjes Oude wijvenkoek in het eiermengsel.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de plakken tot er een mooi bruin korstje ontstaat. Serveer de Groninger wentelteefjes met karamelsaus en wat verse slagroom.
Eet smakelijk!