Haal Groningen in huis met dit overheerlijke recept voor echte Groninger mosterdsoep. Het geheim? Flink wat liefde en tenminste twee eetlepels échte Groninger mosterd. Met de overige ingrediënten en garnituren mag je best creatief zijn. Maak je mosterdsoep bijvoorbeeld af met garnalen, gerookte zalm of dunne plakjes Groninger worst. Of eet hem met een dik plak brood met kaas. Loopt het water je al in de mond? Veel kookplezier!
Ingrediënten (voor 4 personen)
50 gram roomboter
50 gram bloem (gezeefd)
1 liter koude groentebouillon
2 eetlepels Groninger Mosterd
125 ml room
Extra lekker met prei, uitgebakken spekreepjes, gerookte zalm, garnalen of Groninger worst.
Bereiden
Laat de boter smelten in de soeppan. Voeg de gezeefde bloem toe en bak het op laag vuur al roerend in ongeveer 10 minuten gaar. Pas op dat de bloem niet te bruin kleurt.
Giet voorzichtig de afgekoelde bouillon erbij, terwijl je met een garde klopt. Klop net zo lang door tot een egaal geheel ontstaat en laat zachtjes koken tot de gewenste dikte is bereikt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg daarna 2 eetlepels Groninger mosterd toe (of meer, naar smaak). Voeg tot slot de room toe en roer het geheel goed door. Tip: serveer je mosterdsoep met uitgebakken spekjes en prei.
Eet smakelijk!