MAR 17 𓇢 Workshop: ‘Digging In: An Inquiry into the Edibility of Earth’ / masharu
𓇢 programma
19:00 uur workshop*
21:00 uur einde
𓇢 info
locatie: Nieuwe Sint Jansstraat 35, Groningen
entree & drankjes: gratis
taal: Engels
toegankelijkheid: rolstoelvriendelijk
* DISCLAIMER: het eten van aarde is niet nodig om deel te nemen aan de workshop, het wordt niet aanbevolen door de voedselautoriteiten en is op eigen risico.
algemene informatie over de avond 𓇢
Als we over aarde, klei, stof en miljoenen andere mineralen lopen, worden we eraan herinnerd dat de wereld ons niet alleen vasthoudt - wij zijn ervan. Heb je de aarde ooit gevoeld? Wat gebeurt er als we de aarde proeven? Masahru en The Museum of Edible Earth nodigen ons uit voor een uitwisseling tussen lichamen, bodems en de diepe aardverhalen begraven in landmassa's.
over 𓇢
Het Museum of Edible Earth i…
𓇢 programma
19:00 uur workshop*
21:00 uur einde
𓇢 info
locatie: Nieuwe Sint Jansstraat 35, Groningen
entree & drankjes: gratis
taal: Engels
toegankelijkheid: rolstoelvriendelijk
* DISCLAIMER: het eten van aarde is niet nodig om deel te nemen aan de workshop, het wordt niet aanbevolen door de voedselautoriteiten en is op eigen risico.
algemene informatie over de avond 𓇢
Als we over aarde, klei, stof en miljoenen andere mineralen lopen, worden we eraan herinnerd dat de wereld ons niet alleen vasthoudt - wij zijn ervan. Heb je de aarde ooit gevoeld? Wat gebeurt er als we de aarde proeven? Masahru en The Museum of Edible Earth nodigen ons uit voor een uitwisseling tussen lichamen, bodems en de diepe aardverhalen begraven in landmassa's.
over 𓇢
Het Museum of Edible Earth is een verzameling eetbare aarde van over de hele wereld: meer dan 400 verschillende soorten aarde-achtige substanties uit 34 verschillende landen. Het doel van het museum is om een ​​uitgebreide verzameling aarde te vormen die is voorgesteld voor oraal gebruik uit zoveel mogelijk landen om reflectie en contemplatie over de aarde aan te moedigen, door aandacht te besteden aan hun culturele toepassingen en geschiedenis, maar ook met behulp van interdisciplinaire partnerschappen, workshops en samenwerkingen.
workshop 𓇢
Bezoekers worden uitgenodigd om de aarde te proeven, hun smaakervaring te delen en deel te nemen aan dialogen over culturele verschillen en relaties met het milieu, terwijl ze hun kennis over voedsel en culturele tradities herzien met behulp van creatief denken.
kunstenaar 𓇢
Dr. masharu (zij/hen) is een aarde-eter, een aarde-liefhebber en een oprichter van het Museum of Edible Earth. Ze hebben een doctoraat in wiskunde van de Technische Universiteit Eindhoven en studeerden aan de Fotoacademie in Amsterdam. masharu's werk combineert wetenschappelijk onderzoek met persoonlijke verlangens en culturele praktijken, en richt zich op relaties tussen mensen en meer-dan-mensen. Hun artistieke en wetenschappelijke werk is onderzocht, vertoond en gepubliceerd in 30 landen en heeft verschillende prijzen ontvangen, zoals de Award of Distinction bij Prix Ars Electronica (Oostenrijk) en de YouFab Global Creative Awards (Japan).
https://www.masharu.nl/
––––––––
Studium resort is een serie evenementen over artistieke praktijken op het kantoor van het resort.
VOLGENDE: 14 april
Mogelijk gemaakt door Pictoright Fonds, Mondriaan Fonds, Gemeente Groningen
afbeeldingen
Archief van Museum of Edible Earth
masharu in Hortus Botanicus
ontwerp: Ellen de Haan
Wanneer
- Maandag 17 maart 2025
Prijzen
- Gratis