Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

‘Het lot doet wat het wil’ door Guido Utermark

Locatie

Raamgalerie De Prachtvink
Platinalaan 505
9743GZ Groningen
Plan je route

Reserveer tickets

Van 1 tot en met 31 augustus 2024 exposeert Guido Utermark, kunstenaar uit Den Haag, een collage ‘Het lot doet wat het wil’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘Het lot doet wat het wil’ is een collage van 21 x 29,7 cm uit 2023. De opgeplakte delen van papier zijn samen gelamineerd in plast…

Van 1 tot en met 31 augustus 2024 exposeert Guido Utermark, kunstenaar uit Den Haag, een collage ‘Het lot doet wat het wil’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a, 9743 GZ  Groningen.

‘Het lot doet wat het wil’ is een collage van 21 x 29,7 cm uit 2023. De opgeplakte delen van papier zijn samen gelamineerd in plastic tot één geheel. Utermark stuurde het werk toe als onderdeel van zijn jarenlange RAP-mail art project: Retour Afzender Project, waarin Utermark een ontvangen envelop vult met nieuw mail art materiaal en terugzendt naar de afzender. In zijn beeldende werk is Utermark vooral bezig met collages, veelal digitaal, maar soms ook in tastbaar materiaal. Deze collage ademt een warme kerstsfeer uit onder een filosofische titel.  De kunstenaar personifieert het lot door de foto van een jonge vrouw met een hond te gebruiken, waarbij hij suggereert dat zij misschien wel ‘Lotte’ heet. Het lot is volgens Utermark zo slecht of eng nog niet. Typisch voor Utermark zijn de verwijzingen naar de beeldschermcultuur en de lage pixels in de achtergrondfoto.

Guido Utermark (1960) is een kunstenaar en dichter uit Den Haag. Als dichter is hij vooral actief met gevonden teksten en neo-dada. Van zijn hand verschenen verschillende bundels, waaronder ‘Ik kan je alles uitleggen’ en ‘Wel verbinding geen contact’. Als beeldend kunstenaar legt hij zich toe op collages met een ironische inslag vaak in zwart wit met sober kleurgebruik. ‘Het lot doet wat het wil’ is daarop een uitzondering. Verder is hij een goede bekende in de mail art wereld.

Prijzen

  • Gratis

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief