De Boegschroef

Van afwasser naar eigenaar van 30 jaar

Het eerste baantje van Jos Bosma was afwasser, in de keuken van hotel-restaurant De Boegschroef in Delfzijl. Nu, 15 jaar later, is hij eigenaar van datzelfde hotel. Hij droomde ervan om niet voor iemand te hoeven werken en zelf te kunnen bepalen wat hij wilde doen. "Dan moet je ondernemer worden. Ik kreeg de mogelijkheid om daar vroeg mee te beginnen en inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik iets anders zou doen."

Rooskleurige toekomst

Na omzwervingen in de bouwwereld en de telecom kreeg Jos in 2020 de vraag of hij het hotel wilde overnemen. Dat leek de jonge ondernemer wel wat, zelfs in coronatijd. Nu runt hij zijn eigen hotel en restaurant in de haven van Delfzijl. Wat betreft de aanloop heeft hij niets te klagen. De Eemshaven is aangemerkt als regio voor de energietransitie en zakelijke gasten weten het hotel goed te vinden. Plannen heeft hij nog genoeg, waaronder het plaatsen van airco, het bijbouwen van vijf nieuwe kamers en mogelijk de overname van het café verderop in de haven.

Contact

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief