Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Noorderzon: Matías Umpierrez - Eclipse

We nodigen je uit voor een exclusieve conferentie van vergeten maskers en geheime genootschappen. De betoverende soloperformance van Matías Umpierrez ontleedt onze obsessie om onszelf te (ont)worden.

Beste bezoeker, we nodigen je hierbij uit voor een exclusieve conferentie, vol vergeten maskerdragers en geheime …

We nodigen je uit voor een exclusieve conferentie van vergeten maskers en geheime genootschappen. De betoverende soloperformance van Matías Umpierrez ontleedt onze obsessie om onszelf te (ont)worden.

Beste bezoeker, we nodigen je hierbij uit voor een exclusieve conferentie, vol vergeten maskerdragers en geheime genootschappen. Wat kun je verwachten: een boeiende, maar volledig onherkenbare spreker vertelt je bijzondere verhalen. Verhalen over het meest gekuste gezicht in de menselijke geschiedenis. Verhalen over de Anonymous hackersgroep, en over je socialemediaprofiel. En wat die met elkaar gemeen hebben. Maskers roepen namelijk al eeuwenlang een gevoel op van intrigerend mysterie. Je kunt je identiteit ermee veranderen of verbergen, online en offline, als astronaut of deepfake. Maar waaruit bestaat een identiteit? Kun je er meer dan één hebben? Geeft het opzetten van een masker je toestemming om de waarheid te vertellen of juist te verhullen En, beste bezoeker: als wie ga jij naar Eclipse?

Over de artiest Het werk van Matías Umpierrrez is een onderzoek naar de relatie tussen publiek en fictie. Door dit onderzoek bevinden zijn projecten zich op de grens van podiumkunsten, beeldende kunst en curatoriële projecten die een dialectiek genereren tussen herinnering-vergetelheid-kijker-scène-territorium. Zijn werk creëert dus een dialoog op een wereldwijde manier - met wisselende locaties, talen, media en disciplines. Zijn projecten zijn gepresenteerd in verschillende steden over de hele wereld en in onconventionele ruimtes zoals treinstations, voedselfabrieken, bossen of erkende theaters, bioscopen en musea.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief