Er gaat niets boven de pure smaak van chocolade. Al helemaal niet boven chocolade uit Groningen. Bij Chocoladedroom maken ze deze zoete lekkernij op ambachtelijke wijze. Wat blijkt; de zalige, ziltige, pure chocoladereep met waddenzout is ook erg lekker in je chocolademousse. Ideaal als nagerecht of gewoon wanneer je er zin in hebt. Niet zo'n fan van puur? Gebruik voor de mousse dan melk chocolade met een vleugje oudewijvenkoek. Of voor de echte durfal, witte chocolade met een vleugje aaierbal.
Ingrediënten
Bereiding
Zet een hittebestendige kom boven op een pan met licht kokend water en verwarm de chocolade au bain-marie. Roer goed door en haal de kom van het vuur af zodra de chocolade helemaal gesmolten is.
Splits de eieren en klop de eiwitten samen met de suiker stijf in een schone kom.
Doe de eierdooiers door de chocolade en meng goed door.
Schep de opgeklopte eiwitten in etappes door het chocolade mengsel.
Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat ze een paar uur opstijven in de koelkast. Geniet van je zalige, ziltige nagerecht.
Eet smakelijk!